©All rights reserved PFF

Hvilket samfunn vil vi ha, hvilket fortjener vi og hvilket er vi i ferd med å få?

05.05.2020

Forfattet av Kjell O. Håsæther

Jeg så i dag en video fra Danmark, jeg tror for øvrig ikke det er spesielt andelenes i de andre Europeiske landene eller.  Før du leser videre på jeg skriver vil jeg at du ser på noe.

Ja dette her var vel noe å tenke igjennom? Vill vi ha det det slik? Vil vi ha dårlige og usikre tilstander?

Men det finnes en masse mennesker som kommer til landet vår med gode hensikter også, som vil jobbe, skape seg et liv og en trygg og god tilværelse. Tenker (fant ikke igjen historien på nettet) på asylsøkeren som fikk seg førerkort, skaffet seg jobb og hadde mange mil til og fra jobb som maskinfører, eller var under opplæring i maskinfører faget.

Jeg har selv erfaring i minst 20 år med kollegaer fra alle mulige verdenshjørner. Mange gjør ingen ting ut av seg, tilpasser seg og krever egentlig ingen særbehandling, mens andre derimot er veldig forskjellig og mener seg misforstått hele tiden. Spesielt i forhold til tro og religion. og de brukte felles spiserom og garderobe som bønnerom. Det er mange som ikke syntes dette er spesielt trivelig og blir usikre på hvordan de skal håndtere dette; når de kommer opp i en situasjon hvor noen ligger med stjerten i været og nesen vendt i en bestemt retning.

Vi har også hørt om taxikunder som ikke har rukket sin flyavgang fordi den muslimske sjåføren stoppet og brukte tiden på bønn i veikanten på vei til flyplassen, Sånn skal vi vel ikke ha det vel.. Bønn og religion er en privatsak og har ingen ting å gjøre i en jobbrelatert sammenheng og spesielt ikke det hvor de har med andre mennesker å gjøre.

Jeg tror vi alle hadde fått et bedre land, ett bedre samfunn og mindre utfordringer om det stiltes strengere krav til nyankommende, samtidig som det blir sluppet litt opp på enkelte andre områder, Slik at det blir mulig for de som kommer må yte mer av seg selv for å få en tilværelse å være stolt av.

Personer som kommer til vårt land som enten er eller blir kriminelle og begår kriminalitet skal ikke tas på med silkehansker, de som blir tatt skal straffes til fengsel, ikke til noe som kan minne om ett hotellopphold i særklasse. Etter soning er det ut av landet for alltid, gjerne med ett år eller to i strafferabatt om de selv bidrar til å forlate landet. Statsborgerskap bør det bli vanskeligere å få. Man må bevise langt mer enn i dag at Norge betyr noe for dem, mer enn bare å motta gratis ett og alt. Så må vi vel være litt mere urettferdige kanskje? Eller er det egentlig urettferdig om foreldrene til ungdommer som begår alvorlig kriminalitet også blir utvist sammen med poden, og må forlate Norge for godt? Det er i alle fall veldig rettferdig for de som rammes av denne kriminaliteten og volden: Se på det som en straff fordi de ikke har klart å lære opp sine barn til å bli gode og lovlydige borgere. Tipper det vil være veldig oppdragende også, for andre foreldre til rabiate ungdommer. Vi må også stille langt strengere krav for å bli Norsk statsborger og få likeverdige goder som nordmenn har jobbet knallhardt for i mange ti år. Statsborgerskap må fortjenes!

Jeg vil minne alle på at i Norge har alle enorme gode muligheter til å bli akkurat hva de vil! Det hele dreier seg vel mest om sin egen innsats. Vi har mange eksempler på akkurat dette, Vi har en statsminister som har slitt med dysleksi og har ett tidligere gjengmedlem og en barneraner som har blitt advokat, og er i dag kulturminister i Solberg-regjeringen.. Det er så utrolig mye som er bra og alle kan få til det meste med vilje og innsats! Men det MÅ stiller krav helt andre krav og føringer om Norge skal forbli slik også i fremtiden

Så tilbake til linkene på toppen, hva synes du, skal vi endre på dette, lage det bedre for felleskapet eller skal vi la innvandrere slik vi ser på filmen fra Danmark få holde på og til stutt la det bli slik han her hevder. Det står: Dansker utsatt for grov rasisme, men hvem er det som lar slikt få lov å vokse frem? Kan vi ta sjansen på at det ikke blir slik som denne innvandreren her påstår, ved å la ting gå videre uten å gjøre ta noen fornuftige grep? Gjøre noe mens det ennå er tid, Ta noen grep og gjøre endringer basert på ren fornuft, fattet med langt større bruk av hodet istedenfor hjerte...

Finner du oss interessant? Meld deg inn da vel!! Bare å klikke knappen over !!

Vår fb-side:https://www.facebook.com/partietforfolk